Zile Müftülügü
ANASAYFA HABER ARA RESİMLER VİDEOLAR CAMİLERİMİZ HUTBELER NAMAZ VAKTİ ZİYARETÇİ D İLETİŞİM

TAÇ TÖRENİ

Tarih 17 Aralik 2012, 11:03 Editör ilyas AKYAZI

2012 Yılında yapılan sınavda başarılı olan hafızlara Hafızlık Belgeleri verildi ve Taç takıldı.

2012 yılında yapılan sınavda başarılı olup Hafızlık Belgesi almaya hak kazananların Belge Töreni yapıldı ve Taçları takıldı.
            Daha önceki yıllarda Hafızlık Töreni ilçemizde yapılmakta idi. Tokat İl Müftümüzün isteği üzerine il genelinde Hafızlık Belgesi almaya hak kazananların Belge Töreni 15 Aralık 2012 Cumartesi günü Tokat Kapalı Spor Salonunda yapıldı. Tokat ve Amasya İl Müftüleri, ilçelerimizin Müftüleri ve beş bin civarında yoğun bir katılımın olduğu Hafızlık Cemiyeti 12.35 de dünyaca ünlü Hafız Ali ASAROĞLU hocamızın Kur'an-ı Kerim tilavetiyle başladı. Bayan  Tasavvuf müziği korosunun ilahileri ve sema gösterisiyle devam etti. Hafizelerin sahneye çağrıldığı anda coşku zirveye ulaştı.

Hafizelere hocaları tarafından Taçlarının takılmasından sonra Hafızlık Belgeleri, plaket ve çeşitli hadiyeler verildi. Program Amasya İl Müftüsü İsmail İPEK'in okunan hatimlerinin duasını yapmasıyla saat 15.30'da sona erdi.  Müftü Arif Kılıç Kur'an Kursumuzdan mezun olup Hafızlık Belgesi alanların sayısı törende belge alan 6 hafızımızla beraber 136 oldu. Hafızlık Belgesi alan Hafizelerimiz kadrolu veya geçici öğretici olarak Zile, Tokat merkez, Aydıncık, Çekerek ve Kadışehri ilçelerinde görev yapmaktadırlar.

Zile Müftülüğü olarak Belge alan genç hafızlarımızı tebrik eder, bir ömür boyu Kur'an yolunda yürümelerini, okudukları, ezberledikleri kitabımız Kur'an-ı Kerimi bulundukları yerlerde bilmeyenlere öğretmelerini temenni ediyor, ömür boyu başarılar diliyoruz.

Bu haber 772 defa okunmuştur.

Müftülüğümüz Haberler

EYLÜL-2014 TOPLANTISI

EYLÜL-2014 TOPLANTISI Eylül ayı toplantımızı Saray sinemasında yaptık.

HACILARIMIZI UĞURLADIK

HACILARIMIZI UĞURLADIK 64 Hacı Adayımızı Mukaddes topraklara yolcu ettik.
KUR'AN-I KERÎMY NASIL OKUMALIYIZ02 Aralik 2012

Sitemizi takip edenlerin profili